παιδικά πάρτυ - συνταγές

Δείτε παρακάτω συνταγές για ενα επιτυχημένο γευστικά παιδικό παρτυ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Τι θα χρειαστούμε:
  • 1) 1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
  • 2) 12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
  • 3) 150 γρ φέτα περίπου
  • 4) 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 5) Λίγος ξερός βασιλικός
  • 6) Λίγο πιπέρι
Έκτελεση:
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει και να μαλακώσει. Τρίβουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και λίγο πιπέρι. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και την απλώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας. Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν και λίγη φέτα. Διπλώνουμε σε ρολό, φροντίζοντας και ενώνουμε τις άκρες καλά. Με μαχαιράκι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Βγαίνουν περίπου 20 ρολάκια γίνονται εύκολα και αρέσουν τα παιδιά.

ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Τι θα χρειαστούμε για 12 άτομα:
  • 1) 3 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
  • 2) 12 μικρές αραβικές πίτες
  • 3) 3 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 4) 3 κρεμμύδια κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 5) 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6) 3 πιπεριές πορτοκαλί κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 7) 3 πιπεριές κίτρινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 8) 2 μαρούλια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 9) 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 10) 300 γραμμ. Κόκκινα φασόλια
  • 11) 300 γραμμ. Βρασμένο καλαμπόκι
  • 12) 1 ½ χυμό λεμονιού

για την σάλτσα
  • 1) 3 γιαούρτια 2%
  • 2) 12 κουτ. της σούπας τυρί κρέμα
  • 3) 3 ντομάτες κομμένη σε κυβάκια
  • 4) 3 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
  • 5) 900 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί που λιώνει
Έκτελεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μαρούλι, τις μισές πιπεριές, το καλαμπόκι, τα φασόλια το κρεμμυδάκι, λίγο αλάτι, το λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να γίνουν μία ωραία σαλάτα.
2. Ρίχνουμε στα κυβάκια κοτόπουλου λίγο αλάτι, το τζίντζερ, τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο ακόμη ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις υπόλοιπες πιπεριές, και τις αφήνουμε να μαραθούν και τα ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα και την ντομάτα. Προσθέτετε λίγο αλάτι, ξίδι και λίγο ελαιόλαδο. Τέλος ανοίγουμε τις αραβικές πίτες, με την ανοιχτόχρωμη πλευρά τους προς τα πάνω. Μοιράζουμε την σάλτσα στις πίτες και προσθέτουμε το μίγμα με το κοτόπουλο και στο τέλος το κίτρινο τυρί. Κλείνουμε την πίτα σαν χωνάκι. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με τη σαλάτα και γύρω-γύρω τις πίτες.

ΠΙΤΣΑΚΙΑ MUFFINS

Τι θα χρειαστούμε για 12 μεσαία muffins:
  • 1) 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2) 1 κουταλάκι baking powder
  • 3) 1 κοφτό κουταλάκι ξερό βασιλικό
  • 4) 3/4 κούπας γάλα
  • 5) 1 αυγό
  • 6) 1 κούπα τριμμένα κίτρινα τυριά που λιώνουν εύκολα της αρεσκείας σας
  • 7) 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο σκληρό αλμυρό κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 8) 3/4 κούπας κομμένο σε κομματάκια αλλαντικό της αρεσκείας σας
  • 9) 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά

Έκτελεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τον ξερό βασιλικό. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και προσθέτουμε το γάλα και όλα μαζί τα προσθέτουμε στο αλεύρι. το γάλα. Χτυπάμε με πιρούνι και προσθέτουμε τα τυριά, το αλλαντικό και την πιπεριά. Το μείγμα είναι υγρό. Λαδώνουμε το ταψάκι για τα muffins και μοιράζουμε το μείγμα με κουτάλι. Ψηνουμε 20-25 λεπτά. Για να δούμε αν έχει ψηθεί τρυπάμε με ένα μαχαιράκι στο κέντρο αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμο. Είναι άλλη μια εύκολη λιχουδιά που ξετρελαίνει τα παιδιά.

Γλειφιτζούρια σοκολάτας δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Τι θα χρειαστούμε για 12 μεσαία muffins:
  • 300 γραμμ. φοντάν (βανίλια υποβρύχιο)
  • 200 γραμμ. γλυκόζη
  • 200 γραμμ. λευκή σοκολάτα/ 200 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος / 160 γραμμ.
  • κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη

Έκτελεση:
Ζεσταίνετε το φοντάν και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα σε σιγανή γωτιά έως ότου να γίνουν καραμέλα. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155ο (χρησιμοποιώντας θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής),αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα. Με μια κουτάλα παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίζετε κύκλους πάνω σε μια λαδόκολλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές στρογγυλές φόρμες σιλικόνης, για να δώσετε καλύτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια και να ξεφορμαριστούν πολύ εύκολα. Όταν τα γλειφιτζούρια κρυώσουν φτιάχνετε ξανά μια μικρή δόση καραμέλας με τον ίδιο τρόπο, βουτάτε σε αυτήν τις άκρες από μικρά ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάτε πάνω στα γλειφιτζούρια. Από το βιβλίο «Μαθήματα γλυκιάς αλχημείας. Σοκολάτα η θεική» της Βιβλιοθήκης Γεύσης της Καθημερινής.